PRESS RELEASE 12/2023
Ferroplan Oy
Julkaistaan 7.12.2023

Ferroplan Oy vahvistaa yhteistyötään Metsä Groupin kanssa:
Kaksi merkittävää toimitusta Äänekosken tehdasprojektiin

Ferroplan Oy on ilmoittanut kahdesta huomattavasta toimituksesta Metsä Groupin uudelle Kerto LVL -tehtaalle Äänekoskelle, mikä kuvastaa vahvaa yhteistyötä alojensa johtavien toimijoiden välillä.

Ferroplan Oy on valittu toimittamaan kuorinta-katkontalinja, joka on suunniteltu vastaanottamaan lajiteltuja tukkeja. Ennen kuorintaa tukit käyvät läpi tarkastuksen, varmistaen laadukkaan raaka-aineen prosessin alkuvaiheessa. Kuorinnan jälkeen tukit katkotaan määrämittaan, ja syntyneet pöllit siirretään hautomoalueelle.

Lisäksi Ferroplan Oy on solminut sopimuksen massahakelinjan toimittamisesta. Massahakelinja on suunniteltu vastaanottamaan monipuolisia materiaaleja, mukaan lukien jäteviilua, purilaita ja tuotannossa syntyvää puujätettä. Puujäte käsitellään kahdella linjalla, ja seulonnan jälkeen jakeet jaetaan erillisiin siiloihin tulevaa käyttöä varten.

"Kuullessamme Metsä Groupin uudesta Äänekosken hankkeesta, totesimme, että meillä on tarjota paras ratkaisu näihin tuotantolinjoihin. Tarjousvaiheessa suunnitteluun käytettiin paljon aikaa, ja neuvotteluiden rakentava henki tulee varmasti näkymään lopputuloksessa,” korostaa Jyrki Rusinen, Ferroplanin saha- ja metsäteollisuuden myyntipäällikkö.

Kokonaisarvoltaan noin 8 miljoonan euron toimitus on Ferroplanin historian suurin. Kuorinta-katkontalinjan ja massahakelinjan toimitukset on suunniteltu alkavaksi ensimmäisellä neljänneksellä 2025, ja linjan käyttöönotto on suunniteltu saman vuoden lopulle. Tämä toimitus vahvistaa Ferroplanin asemaa metsäteollisuuden toimijoiden luotettavana kumppanina, ja tukee Metsä Groupin tuotantoa tehokkaassa materiaalinkäsittelyssä.

Olemme ylpeitä, että meidät on valittu toimittajaksi yhteen Metsä Groupin tämän hetken merkittävimmistä investointihankkeista. Ferroplanin tuotteet ja ratkaisut tuovat tehokkuutta ja luotettavuutta materiaalien käsittelyyn. Tämä 40-vuotisen historian suurin tilaus on osoitus Ferroplanin kyvystä toimittaa suuria kokonaisuuksia. Ei mitään rimpuloita”, toteaa Ferroplanin toimitusjohtaja Antti Rousku.

###

Lisätietoja:

Antti Rousku, CEO, Ferroplan Oy, puh. +358 40 683 1360, antti.rousku@ferroplan.fi

Jeroen Hinnen, Commercial Director, Ferroplan Oy, +358 50 312 2779, jeroen.hinnen@ferroplan.fi

Ferroplan Oy lyhyesti:

Ferroplan Oy on Suomen johtava kuljetinratkaisuja suunnitteleva, valmistava ja huoltava yritys. Teollisuuden keskiössä sijaitsevat kuljettimet ovat elintärkeä osa tuotannon tehokkuutta, ja Ferroplanin ratkaisut automatisoivat ja optimoivat materiaalien virtauksen tehden toiminnasta tuottavaa ja turvallista. Ferroplanin sitoutuminen asiakkaidensa menestykseen näkyy myös palveluissa ja huollossa; Ferro Care tarjoaa luotettavat varaosat ja huoltopalvelut, samalla räätälöiden huoltosopimukset asiakkaan tarpeiden mukaan. Seuraa meitä LinkedInissä tai vieraile sivustollamme www.ferroplan.fi

Kiitos mielenkiinnostasi Ferroplanin tuotteita kohtaan!
Mistä aihealueista olet kiinnostunut?

Kiitos yhteydenotosta!

Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.