PRESS RELEASE 03/2024
Ferroplan
Release date: 07.03.2024

Ferroplan utökar sin verksamhet till den Svenska marknaden

Som en steg att stärka sin internationella närvaro Ferroplan informerar om sin expansion till den svenska marknaden av tunga transportörer avsedda för trä- och sågverksindustrin.

Men en solid grund i den Finska marknaden så äntrar man nu Sverige. Ett strategiskt kliv som går i linje med företagets mission att förse hela den nordiska marknaden med innovativa lösningar för transportörer.

Till att leda expansionen i Sverige har Ferroplan rekryterat Andreas Niska som kommer att arbeta med försäljning och affärsutveckling i Sverige. Med sin expertis och kunskap om skogs- och sågverksindustrin kommer Niska att fokusera på att bygga starka relationer för att tillgodose varje kunds specifika behov.

“Företagen i Sverige representerar en robust och dynamisk marknaden med stor potential”, säger Andreas och fortsätter ”Ferroplan har identifierat den stora potential den Svenska marknaden har och nu siktar vi på att kunna tillgodose en del av den potentialen genom vår expertis och erfarenhet från att leverera våra specialtransportörer. Genom att nu erbjuda våra innovativa, pålitliga och inte minst kostnadseffektiva lösningar även i Sverige så är vi väl positionerade för att möta de hårdare krav som trä- och sågverksindustrin ställer.

Ferroplan har haft stor framgång med sina produkter i Finland i över 40 år.. Dessa lösningar har varit avgörande för att säkerställa ett smidigt och pålitligt materialflöde i kundens operativa verksamhet, och detta har gett Ferroplan en lång och gedigen referenslista.

“Vi är exalterade att gå in i nästa kapitel av tillväxt när vi nu äntrar den Svenska marknaden. Med våra fina referenser från tidigare leveranser av specialtransportörer, skräddarsydda lösningar och exceptionell service så är vi trygga med att kunna möta kundernas behov och fortsätta utveckla vår position i Sverige”, säger Antti Rousku, CEO på Ferroplan.

Ferroplan ser fram mot att kunna erbjuda den Svenska marknaden samma enorma engagemang och hängivelse som har varit vårt adelsmärke i Finland i över 40 år.

###

För mer information:

Antti Rousku, CEO, Ferroplan, tel. +358 40 683 1360, antti.rousku@ferroplan.fi

Andreas Niska, Sales Manager Sweden, tel. +46 702544860, andreas.niska@ferroplan.fi

About Ferroplan:

Ferroplan är Finlands ledande företag som designar, tillverkar och underhåller transportlösningar. Ferroplans tillverkningsanläggningar finns i Orimattila, Finland och Jelgava, Lettland. Transportörer är en vital del av operativ effektivitet, och Ferroplans lösningar automatiserar och optimerar flödet av material i produktionsanläggningar, vilket säkerställer kontinuerlig produktion. Ferroplans engagemang för kundens framgång är också tydligt i tjänster och underhåll. Ferro Care tillhandahåller pålitliga reservdelar och underhållstjänster samtidigt som man skräddarsyr underhållsavtal efter kundens behov. Följ oss på LinkedIn eller besök vår webbplats www.ferroplan.fi

Kiitos mielenkiinnostasi Ferroplanin tuotteita kohtaan!
Mistä aihealueista olet kiinnostunut?

Kiitos yhteydenotosta!

Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.