Etukuva

KalusteMuovi Virtala: Tuotannon jatkolaajennus suunnitelmissa

Ferroplan toimitti tammikuussa 2016 KalusteMuovi Virtalalle muovilevyjen automaattisen varastointijärjestelmän. Sahaustyöpisteen yhteydessä langattomasti toimiva järjestelmä pitää sisällään alipainenosturin, siirtovaunuportaalin ja 90 varastopaikkaa. Jouko Virtala KalusteMuovi Virtalalta kertoo, että heillä oli tarve tehostaa tuotantoa. Hän hankki hallin mihin sahauspiste ja varastointijärjestelmä mitoitettiin. Ferroplan valikoitui toimittajaksi aiemman kokemuksen sekä läheisen sijainnin vuoksi.

 

- Meillä lähtötilanne oli, että olimme jäljessä sahauksista ja toimitukset olivat myöhässä. Oli tarve saada automatisoitua toimintaa, KalusteMuovi Virtalalta Jouko Virtala toteaa. Tuotantoa tehostamalla kulupuolta saatiin pienemmäksi. Aiemmin muovilevyjä siirrettiin trukilla ja miesvoimin. Automatisaatio on parantanut työturvallisuutta ja toimitusten nopeutta. Saman päivän aikana pystytään toimittamaan tavaraa sekä yhdistämään sahauksia - hukkaprosentti on pienentynyt useita prosentteja. Kun asiakas tulee hakemaan toimitusta, hän saa tavarat autoon muutaman minuutin sisällä.

 

Varastonhallinnan tehokkuus ja laadun paraneminen investoinnin taustalla

 

Automaattinen varastointijärjestelmä pitää varaston ajantasalla ja inventaario onnistuu napin painalluksella. Tuotannon suunnittelua helpottaa reaaliaikainen levyjen määrä- ja painotieto. Toimitusten laatu on parantunut, levyt ovat sisällä lämpimässä, ja pysyvät alipainenosturin avulla paremmin paikoillaan ja puhtaampina. Taloudellinen hyöty on ollut melko suuri loppujen lopuksi, Virtala kertoo.

 

KalusteMuovi Virtalalla kaikki ovat olleet tyytyväisiä Ferroplanin toimitukseen. Automaattinen varastointijärjestelmä on täyttänyt sille asetetut tavoitteet hyvin. Sahaustoiminta on nopeutunut huomattavasti, ja toimitukset ovat aikataulussa. Olemme kaavailleet, että laajennamme vielä toisen linjan, eli hyvältä on näyttänyt, Virtala mainitsee. Terveisiä Ferroplanille, hyvin on toiminut, jatkakaa samalla menetelmällä.

 

KalusteMuovi Virtala on perheyritys Lahdessa. Toimintaan kuuluu muovipuolivalmisteiden (levyt, kalvot, tangot) maahantuonti, myynti sekä jatkojalostaminen yli 30 vuoden kokemuksella.

Lisätietoa: www.kalustemuovi.fiLinkki
Jouko_Virtala_KalusteMuoviVirtala
Jouko Virtala - KalusteMuovi Virtala
varastojarjestelma

Kiitos mielenkiinnostasi Ferroplanin tuotteita kohtaan!
Mistä aihealueista olet kiinnostunut?

Kiitos yhteydenotosta!

Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.